Международен ден на медицинските сестри
По случай 12 май, когато се отбелязва Международният ден на медицинските сестри, район “Слатина” организира своята традиционна доброволческа кампания за безплатни здравни съвети и проверка на кръвно налягане на жителите и гостите на столицата. Тази година мотото на събитието е „Двигателна активност за възрастни хора” с цел намаляване на обездвижването и подобряване качеството им на живот.

Сестринският пост бе разположен в парк „Гео Милев” и на всеки един гражданин бяха предоставени напътствия за здравословен начин на живот и правилно хранене, особено през месеците, когато метеорологичните условия са променливи. За възрастните хора беше направен и нагледен трейнинг от упражнения, с които всеки един от тях може да повиши своята двигателна активност с минимум усилия и максимум ползотворност, като се наблегна на техники за стимулиране на отделни мускулни групи. Гимнастиката се превърна в малко развлечение и всички участници повишиха своето добро настроение.
„Системното хранене и постоянното консумиране на вода е от ключово значение за поддържане на добър здравословен баланс.” – сподели медицинската сестра Христина Братанова.

Международен ден на медицинските сестри

Последни новини | 0 коментара