„Да подкрепим толерантността с музика и танци”

Във връзка с продължаващата дейност на СО район „Слатина” в посока превенция агресията и насилието в училищата, на 20 април 2018 г. от 18.00 часа в сградата на Дома на културата в район „Искър“, се проведе фестивал под надслов „Да подкрепим толерантността с музика и танци”. Събитието се организира съвместно с район „Искър“ и в него взеха участие ученици от 10 училища, намиращи се на територията на районите „Слатина” и „Искър”.
Децата пяха и танцуваха пред пълната зала в Дома на културата и донесоха положителен емоционален заряд на всички присъстващи. Те показаха на всички как с песни и танци можем да обединим различията си и да бъдем търпими и толерантни по между си.

Според тях сложната дума „толерантност“ има много простичко и ясно обяснение и то е да приемаме различните от нас, защото красотата на живота е в многообразието от различия на идеи, действия и характери.
Грамоти на ръководителите на децата и на участниците връчи Живка Новкова, общински съветник от район „Слатина”. Тя поздрави децата за талантливото им изпълнение и им благодари, че показаха как творчеството и изкуството обединяват хората. Живка Новкова поздрави ръководителите на децата, които им помагат по пътя на изкуството, както и организаторите – администрации на районите „Искър“ и „Слатина“, които заедно са работили за тази кауза.
На децата бяха раздадени и подаръци от районните администрации.

Да подкрепим толерантността с музика и танци

Последни новини | 0 коментара