Национална ученическа конференция  „Модел на Народното събрание Гимназия Сесар Вайехо“

Ученици от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо”, вдъхновени от участието си във формата MUN (Model United Nations), организираха конференция  „Модел на Народното събрание”. Целта на това първо по рода си събитие бе да симулира дейността на едноименната институция, което предостави възможност на подрастващите да се запознаят със спецификата на работата й, да обсъждат актуални проблеми на българското общество, да откриват решения за преодоляването им, да усъвършенстват уменията си да комуникират и да водят дебати. В рамките на конференцията възпитаниците на 157 ГИЧЕ влязоха в ролята на народни представители и председатели на парламентарни комисии, което бе реален пример за тях да видят как функционират институциите и гражданското общество в демократичната държава.

Патрон на събитието бе  г-жа Цвета Караянчева – председател на Народното събрание. В приветственото си слово, в началото на конференцията, тя подчерта колко е важно да се съхрани духът на парламентаризма и пожела на учениците да бъдат дръзки в своите мечти, да вярват в себе си и да приемат смело предизвикателствата на живота. 

Конференцията „Модел на Народното събрание„Сесар Вайехо” доказа по безспорен начин, че младите хора в България могат да бъдат мислещи и активни участници в демократичното общество.

Национална ученическа конференция „Модел на Народното събрание Гимназия Сесар Вайехо“

Последни новини |