Министърът на образованието г-н Красимир Вълчев на гости в 109 ОУ

На 07.03.2019г министърът на образованието г-н Красимир Вълчев посети 109 ОУ. По време на посещението си се запозна с материално-техническата база в училище. Институцията е изцяло на електронно управление и оптимизиране на училищните процеси чрез електронен дневник и електронна деловодна система. Всички класни стаи са оборудвани с мултимедия, Интернет и интерактивни дъски.
Министърът посети различни класове и присъства на открит урок на ученици от ІІ клас, посветен на кукерските празници в България. Учениците разказаха как са се зародили кукерските маскарадни игри у нас и по света, къде са разпространени, кои са участниците в тях, защо българинът ги обича и празнува. Представиха изработени от тях кукерски маски в часовете по „Занимания и интереси“, като подариха и една на министър Вълчев. Пожелаха му с нея „да прогони злите сили в образованието“. Подариха му и книжки със стихове, посветени на пътната безопасност и Баба Марта.
Директорът на училището г-н- Киликчийски запозна министър Вълчев с учебния процес в училището. В 109 ОУ се обучават 670 ученици в 26 паралелки на едносменно обучение, целодневна форма. Учениците активно се включват в извънкласните дейности.
Високата успеваемост на учениците в учебния процес, ежегодните призови места в регионалните и национални олимпиади и състезания, добрата материално-техническа база и професионализма на педагогическия колектив правят 109 ОУ привлекателно и желано училище за родители и ученици.
Министър Вълчев отправи поздрави и пожелания за успехи и благополучия на всички, пожела си всеки негов ден да започва по този начин – с приповдигнато настроение и позитивизъм.

Министърът на образованието г-н Красимир Вълчев на гости в 109 ОУ

Последни новини |