Празник на японската култура – 日本文化祭 в 138 СУЗИЕ “Проф. Васил Златарски”.

На 17.03.2019 г. за четвърта поредна година се проведе Празник на японската култура – 日本文化祭 в 138 СУЗИЕ “Проф. Васил Златарски”.

Ученици от паралелките изучаващи японски език, с любезното съдействие на клуб “Накама”, “Чадо Урасенке Танкокай”, Школа по икебана “Сога”, представиха пред гостите различни аспекти от японската традиционна и съвременна култура.

В сценичната част учениците представиха съвременни японски песни, пиеса по японска приказка и традиционното японско комедийно изкуство – ракуго, представени на японски и български език, рецитал на хайку, съвременен танц и презентация, относно участие в програма за обмен в Япония.

В уъркшоп частта гостите имаха възможността да видят икебана, демонстрация на чайна церемония, да получат името си, изписано с калиграфия на японски език, да сгънат сами оригами, да изпеят любима песен в стаята за караоке, разберат повече за японските анимации  аниме и комиксите манга, да се снимат, облечени в традиционно японско лятно облекло юката, да опитат част от най-популярните японски ястия – суши, оризови топки онигири и супа рамен, както и да се подсладят с напитки или десерти, приготвени със зелен чай матча, в компанията на „мейд” персонала, облечен с костюми от известната игра „Супер Марио”.

На събитието присъстваха съветник Ясуюки Ебата и г-жа Мисаки Нишимура – културно аташе в Посолството на Япония в България, г-н Хирофуми Аджичи – генерален директор на Корпорация Мицубиши, клон София, г-н Боян Жеков от „Клуб за приятелство с Япония – Нихон томонокай”.

Празник на японската култура – 日本文化祭 в 138 СУЗИЕ “Проф. Васил Златарски”.

Последни новини |