Ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ – създадоха учебно помагало „ЕcoMix”

На 24.04.2019 г в София Лаб ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри “- профил „Предприемачески“ представиха пилотно издание на разработено от тях учебно помагало „ЕcoMix”, предназначено за повишаване на екологичната култура на ученици, представители на бизнеса и широката общественост.

“Бъди част от промяната…..”- посланието на екипа на “ЕcoMix” – стана реалност. Дани, Лазар, Силвия, ученици от 5 столични училища, LAM’ON, нашият директор г-жа Нина Чанева, общинският съветник г-жа Мита Георгиева, учители – всички те доказаха, че когато приемеш работата и ученето като предизвикателство и намериш сили да му се наслаждаваш, промяната е възможна. С цената на много труд, усилия и съвместна работа учебното помагало “EcoMix” излезе в своята пилотна версия като учебен ресурс създаден от ученици за ученици. В последствие то ще бъде издадено в пълната му версия и произведено в партньорство с вдъхновяващите млади дами от LAM’ON и тяхното революционно разградимо фолио.

Програмата по която работим за създадаване нашия продукт – учебно помагало «ЕcoMix“ е част от инициатива на Сдружение „Инициатива за обучение по предприемачество Смарт Старт Европа“ и програмите „Changemaking Programms“. Целта на Програмата е да подкрепи младите хора като „Changemaking“, които искат да постигнат положителна промяна в обществото, околната среда и икономиката. Програмата е организирана от Инициативата за обучение по предприемачество (IFTE)/ eesi – Импулсен център за обучение по предприемачество към Австрийското министерство на образованието и е подкрепена от Ротари клубове, партньори, млади предприемачи.

Специални благодарности на нашите домакини от София Лаб, които осигуриха комфортното протичане на нашия откриващ евент.

Ученици от 23 Средно училище „Фредерик Жолио-Кюри“ – създадоха учебно помагало „ЕcoMix”

Последни новини |