138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“


„Спорт, здраве и игри през ваканционните дни“
17, 18, 19 юни

Под това заглавие и в този ритъм премина проекта на училището ни. Децата прекараха ваканционните дни в училищната база и Музея на спорта. Ученици на възраст 8-11 години се включиха в занимания по фехтовка, йога, подвижни и адаптирани игри.
Първият ден /17.06/  плахо, а след това с интерес и възхищение участниците наблюдаваха демонстрацията по фехтовка. А когато дойде ред да хванат шпагите се втурнаха с ентусиaзъм. Благодарности на опитния треньор по фехтовка Димитър Кънчев от клуб Младост. Той разказа и демонстрира по достъпен и забавен начин историята и практикуването на спорта фехтовка.
Вторият ден /18.06/ децата имаха възможност да се включат в практиката йога за деца. Йога инструктора Теодора Пенева показа различна гледна точка за движението и спорта. Чрез игрови ситуации в които са застъпени движение, цвят, звук и форми децата навлязаха в света на йогата.
След като обядваха и отпочинаха участниците продължиха заниманията с Бояна Коцева съосновател на организацията ParaKids. С всеотдайност, опит и много креативност, тя предизвика интерса и усмивките на  децата. Постави ги в игри, които учат на толерантност и разбиране. „Никой не бива да бъде изолиран“.
Заключителният ден /19.06/ се проведе в Националния стадион „Васил Левски“, където се намира Музея на спорта. Директора на музея Катя Иванова беше изключително  гостоприемна. Ерудираната й личност привлече и задържа вниманието на децата. С разкази и истории ги подтикна към любознателност. Запозна ги с легендарните атлети сътворили българската спортна история.
„Ще тренирам още по усилено за да сложат и моите медали тук“
Цитат на Лъчезара ученичка и състезател по плуване, едно от децата посетили Музея на спорта.
По време на проекта беше осигурена храна и напитки за всеки един от дните.
Всички участвали деца получиха тениска и награда.
Проекта „Спорт здраве и игри през ваканционните дни“ се осъществи с подкрепата на Столична община по програма „Ваканция” и София европейска столица на спорта.
Благодарности най-вече на включилите се деца, колеги и външни организации.                                                                                                               

Участието на:
Клуб по фехтовка „Младост”
Организация  ParaKids
Йога инструктор Теодора Пенева
Е доброволно и безвъзмездно

138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“

Последни новини |