Посещение на Клисурския манастир

В изпълнение на проект „Спорт и развлечение за всички възрасти” към Дирекция ПИСТ на 4 септември 2019 г., жители на район „Слатина” от три различни възрастови групи посетиха Клисурския манастир „Св. Петка Параскева”, в близост до град Банкя. Участниците в туристическата обиколка разгледаха светата обител и се запознаха с неговата история. Истинско възхищение у всички предизвика легендата за божия храм, според която се счита, че той възниква още по времето на Йоан Асен II.
След посещението на манастира, програмата продължи с разглеждането на природните забележителности около него и разходка в гр. Банкя.
Реализирането на туристическата обиколка има за цел да насърчи активния начин на живот сред всички граждани, както и умението да намират теми за разговор на база видяно и преживяно. Лично кметът на СО-район „Слатина”, Наталия Стоянова, се обърна с призив към участниците да намират повече време за спорт в ежедневието си.
„Бъдете активни, защото спортът е преди всичко здраве. Благодаря на Столична община и Дирекция ПИСТ за възможността да се реализират подобен род инициативи близки до всеки един жител на София.” – заяви Наталия Стоянова.

Посещение на Клисурския манастир

Без категория, Последни новини |