XIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 25 МАРТ 2020 КЮСТЕНДИЛ

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Уважаеми  млади творци,

Община Кюстендил, съвместно с Художествена галерия “Владимир Димитров – Майстора” Ви кани да станете част от тринадесетото издание на Националния конкурс за  детска рисунка “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 2020 г.

Конкурсът е утвърден форум на детското творчество и се радва на широка популярност. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското изкуство в България. Това е съвсем естествено, тъй като Кюстендил се е наложил като традиционно място за създаване и експониране на изкуство. Едновременно с конкурса протичат и редица  културни събития, свързани с традиционния за гр. Кюстендил празник „Кюстендилска пролет“.

Темата „Пролет върху листа“ е свободна и креативна. Децата имат възможност да импровизират с различни изобразителни материали: акварел, темпера, маслени бои, пастел, апликации, мозайки, стъклописи, суха игла и различни смесени техники, и да създадат  пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

С поставеното начало на конкурса през  2008 година  пролетта в  град Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България!

Вярваме, че през месец март 2020 година Националният конкурс “Пролет върху листа” отново ще  даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби!

Статут с условия за участие можете да прочетете тук!

Крайният срок за приемането на творби за настоящата година е 9 март 2020 година. Откриването на изложбата с наградените творби ще се състои на 25 март 2020 година.

Желаем Ви пролетно вдъхновение!

XIII НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПРОЛЕТ ВЪРХУ ЛИСТА” 25 МАРТ 2020 КЮСТЕНДИЛ

Последни новини |