22-ри Международен конкурс по рисуване „Радостта на Европа“

Тази година Международният конкурс по рисуване „Радостта на Европа“ за 22-ри път кани деца и млади творци между 4-18 години от целия свят да покажат богатата палитра на истинската творческа стойност, дълбоката психология и съвременен поглед върху изкуството.

Същността на международния конкурс за изкуство и изложбите, които следват, е на първо място среща с артистичното за подкрепа на естествения и творчески начин на живот, тъй като това е единственият начин за интелектуално, сетивно и емоционално обединение на децата от цял свят. Той също така представлява форма за постигане на диалог, тъй като художественото изразяване е над всяка друга форма на общуване.

Участниците ще получат златни, сребърни и бронзови медали, както и почетни отличия за индивидуални и колективни категории.

Победителите, спечелили 1-во място във всички индивидуални категории, ще бъдат гости на Белград и интернационалния конкурс по рисуване „Радостта на Европа“ в периода от 28 септември до 02 октомври 2020 г., като разноските ще бъдат покрити от организатора. Победителите е необходимо да покрият само транспортните си разходи до Белград.

Наградите ще бъдат връчени на специална церемония по откриването на изложбата.
Конкурсът е разделен на пет възрастови категории за участници от цял ​​свят от 4 до 18 години:

1 категория включва деца на възраст 4-6 години;
2 категория включва деца на възраст 7-9 години;
3 категория включва деца на възраст 10-12 години;
4 категория включва деца на възраст 13-15 години;
5 категория включва деца на възраст 16-18 години.

Конкурсът е отворен за индивидуално участие и за участие на деца от учебни и детски заведения, детски арт студии, детски културни центрове и подобни детски институции и сдружения.

  • Конкурсът е отворен за всички деца от 4 до 18 години.
  • Темата е свободна.
  • Приемат се произведения на хартия в различни техники (молив, акварел, темпера, гваш, watercolor, пастел, индийско мастило, колаж, комбинирани техники върху хартия).
  • Работите не трябва да бъдат монтирани или поставяни в рамки и поради възможността за повреда, такива скулптури, керамика, мозайки и други произведения няма да бъдат приемани.
  • Максималният размер на произведенията трябва да бъде 500х700 мм.
  • Отделните участници могат да изпратят до три творби в различни техники, а институции и асоциации до 20 творби от различни автори.
  • Задната страна на всяко произведение ТРЯБВА ДА СЪДЪРЖА информационна табелка, прикрепена към него, с всички попълнени данни.
  • Участниците трябва да попълнят на компютър всички полета на формуляра (в повечето случаи попълнените на ръка формуляри са нечетливи и затрудняват общуването).

ПРОИЗВЕДЕНИЯ, КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА КОНКУРСА, НЯМА ДА СЕ ПРИЕМАТ!

Произведенията трябва да са оригинални и да са създадени без никаква помощ в периода 2019 или 2020 г. и никога не са показвани на друг международен конкурс или изложба.

Изпратените произведения няма да бъдат връщани.

Крайният срок за подаване на заявления е 01 юли 2020 г.
Можете да изпращате своите произведения на следния адрес:
Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11000 Belgrade, Serbia

За пълна информация за конкурса:
Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11000 Beograd,  Serbia
wvw.dkcb.rs; tel. +381 11/3242 011

Основател и генерален спонсор на Международния конкурс по рисуване „Радостта на Европа“ е градската администрация в Белград, а изпълнителен продуцент е Детският културен център на Белград.

Прочетете повече

22-ри Международен конкурс по рисуване „Радостта на Европа“

Последни новини |