СЛАТИНА ПРАЗНУВА „СВЕТИ ДУХ“

Големият християнски празник винаги е в понеделник след Петдесетница, когато се счита, че  Свети Дух слязъл при Апостолите, дарил ги с благодатни дарове и ги подготвил да тръгнат по света, прославяйки  Христовото учение.

На 21 юни за поредна година жителите и гостите на района отбелязаха празника  „Свети Дух“. С голямо желание и ентусиазъм на сцената се изявиха, както децата, така и възрастните от самодейни състави и професионалисти. 

Над четиричасовата програма достави радост на всички изпълнители и зрители и остави усещането, че „Свети Дух“ не е просто празник на района, той е олицетворение на сплотеността, на добруването и на съпреживяването.

В празничната програма се включиха: децата от 4 клас на 148  ОУ „Проф. д-р Любомир Милетич“, Народно читалище „Христо Смирненски-1945“, Народно читалище „Светлина -1921“, Народно читалище „Димчо Дебелянов“, , Народно читалище  „Асен Златаров 1938“, Народно читалище „Св. Георги Победоносец“, децата от клуб за бойни изкуства  „Бушидо“ с треньор Веселин  Панайотов, Капоейра Кардао джи Оуро България, Център спорт и култура “In the Mood“ , дует “ 7/8“, Илия Луков, Валерия Момчилова и танцова формация „Мездра“.

Получи се красиво тържество на културата (духовна и спортна) в духа и традициите на целия район.

СЛАТИНА ПРАЗНУВА „СВЕТИ ДУХ“

Последни новини |