Благотворителен концерт ” За живот без тютюнев дим” в подкрепа на храм “Св. вмчк Мина” – Слатина

На 31.05.2023 г., от 19:00 ч., пред стадион „Академик“ в столичния квартал „Гео Милев“ ще се състои благотворителен концерт „За живот без тютюнев дим“. По време на събитието ще бъде закрита дарителската кампания в подкрепа на старинния храм „Св. Мина“ в Слатина. Инициативата стартира в началото на този месец по предложение на председателя на Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробни болести“ д-р София Ангелова, с активната подкрепа на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев и председателя на Сдружение „За Слатина“ Любен Вуков.
В предстоящия концерт ще вземат участие редица известни български музиканти и артисти – Кристина и Михаил Белчеви, Хайгашот Агасян, Кристина Димитрова и Орлин Горанов „Б.Т.Р“, D2, „Трамвай №5“ и „Супертрик“, Мая Нешкова и Мария Чакърдъкова. Сред участниците са и Мандолинен квинтет София, Трио Вива, Натали Ангелова и Ина Дюлгерова. Водещи на събитието ще бъдат д-р София Ангелова и д-р Неделя Щонова.
Тъй като датата на концерта съвпада със Световния ден за борба с тютюнопушенето, на място ще бъдат поставени четири урни, в които желаещите ще могат да дарят сума, равняваща се на една кутия цигари. Средствата, събрани по време на събитието, ще бъдат официално обявени непосредствено след концерта и ще бъдат прибавени към парите, постъпили в обявената сметка на храма „Св. Мина“.
Основна цел на дарителската акция, която се провежда през този месец, е да бъдат събрани 150 000 лв., които ще се изразходват за най-неотложните възстановителни дейности на църквата.
Концертът се организира от Сдружение „Национална асоциация за профилактика на белодробните болести“ и се осъществява с подкрепата на Столична община, СО – район „Слатина“, Коалиция „Без дим“, СОТ 161 и 29 СУ „Кузман Шапкарев“.
Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да направи своето дарение по банковата сметка на храма:
BIC: BPBIBGSF
BG27 BPBI 7942 1024 6623 01.;
За ЦН при храм ” Св. вмчк Мина” 

Благотворителен концерт ” За живот без тютюнев дим” в подкрепа на храм “Св. вмчк Мина” – Слатина

Актуална информация, Последни новини, Събития |