РАЙОН СЛАТИНА ОТБЕЛЯЗВА 24 МАЙ СЪС СПОРТНО СЪБИТИЕ ЗА ДЕЦА “ПРИКЛЮЧЕНИЕ С БУКВИ 2.0”

На  24 май 2023 г., сряда, от 11:00 ч., в парк „Гео Милев“, празникът на Славянската писменост и култура ще бъде отбелязан със специално събитие. „Приключение с букви 2.0“ е спортна игра за деца, която се организира за втора поредна година по инициатива на кмета на район „Слатина“ Георги Илиев.

Водещ на събитието тази година ще бъде спортният журналист – Камен Алипиев – Кедъра. На място се очаква да присъстват много деца, както от района, така и от цяла София.

По време на празника участниците ще имат възможност да се включат в един от двата старта на състезанието, където в рамките на 30 минути, ще трябва да открият и да снимат колкото могат повече букви. Буквите са 60 на брой (30 големи и 30 малки) и са скрити предварително на определени места в парка. Те са създадени специално за инициативата по дизайн на твореца Стефан Чинов. Още при регистрацията, всяко дете ще получи персонална карта, на която са отбелязани местоположенията на всички букви, а в края на събитието – всеки участник ще вземе подарък.

Гостите ще имат възможност да се запознаят и с партньорите на инициативата – „Logiscool“, „AMAKids” , издателствата „Рибка“, „Musagena“, „Smart books“ и „Жанет 45“, които осигуряват и част от подаръците. Основен спонсор на събитието тази година е школата по програмиране за деца MindHub – Слатина, които ще направят специална демонстрация на част от дейностите си, сред които и програмирането на роботи.

 

Регистрацията на участниците ще започне в 10:30 часа!

С дизайните на буквите можете да се запознаете тук: сайт на инициативата

Снимки на буквите в парка можете да видите тук: снимки на буквите

*Събитието е част от календара на културните събития на Столична община за 2023 г.

 

Очакваме ви!

 

За информация:

Емилия Донкова

„Връзки с обществеността“, Столична община, район „Слатина“

Тел:+359 877 104 777

            e-mail:pr@so-slatina.org

РАЙОН СЛАТИНА ОТБЕЛЯЗВА 24 МАЙ СЪС СПОРТНО СЪБИТИЕ ЗА ДЕЦА “ПРИКЛЮЧЕНИЕ С БУКВИ 2.0”

Важни съобщения - начало, Последни новини, Съобщения |