СОФИЯ МОТО ФЕСТ В ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ДА! ЗА ЖИВОТ“

Софийските мото клубове организират благотворително мото-автомобилно шоу, в подкрепа на донорството и трансплантациите

 

Вчера, 21.06.2023 г., от 11:00 часа, в Българската телеграфна агенция, се състоя пресконференция по повод предстоящия СОФИЯ МОТО ФЕСТ, организиран в подкрепа на националната кампания за донорство и трансплантации – „Да! За живот!“ . Участие в конференцията взеха Георги Илиев – кмет на район Слатина и съорганизатор,  Николай Стоилов – представител на фондация „София – Европейска столица на спорта“ и съорганизатор, Георги Ангелов – председател и основател на бадминтон клуб „Ракет Спийд“ и председател на Българската федерация по Пикълбол, Йордан Йовчев, гл. секретар на  Българска федерация по гимнастика,  Атанас Пенев  от група „Б.Т. Р.“, Красен Филипов от мотоклуб “Easy riders“, Михаил Минчев от мотоклуб „Атрокс“, Даниел Капсъзов от Widows sons masonic riders-Bulgaria и Росен Бъчваров – директор “Връзки с институциите и комуникации”,     “Соф Кънект” – фирма-концесионер на Летище София.

Модератор на дискусията беше Наталия Маева, председател на Българското общество на пациенти с белодробна хипертония и пациент с двустранна белодробна трансплантация.

„Първо искам да поздравя всички, които се включиха в тази организация. Наистина се  вижда, че когато каузата си струва, вървим напред заедно. Доста проблеми възникнаха по организацията на това събитие, но успяхме да ги разрешим навреме. Какво ме провокира да се включа в тази инициатива? Разбира се, това което жегва сърцето и ума на всеки един човек, който си представя кака губим човешки животи за това, че нямаме система, която да осигурява достъп до тези жизненоважни органи. Провокираха ме личните истории като тази, например, на Георги Пеев, който е олимпийски шампион от Австралия и единственият българин с две трансплантации. Той участва и активно в комуникирането на тази кауза. Това е човек, който вдъхновява, но много хора нямат неговия шанс. Всъщност идеята на това събитие е повече хора да получат неговия шанс.“, каза кметът на район „Слатина“ Георги Илиев.

Мото-автомобилният фест ще се проведе в периода от 23 до 25 юни 2023 г. в парка до Терминал 2 на летище София. Съорганизатори са Фондация „София-европейска столица на спорта“, „СОФ Кънект“ АД-Sofia Airport, министерство на Здравеопазването и СО-район „Слатина“. Водещи ще бъдат Калин Врачански и Асен Блатечки.

Благотворителното събитие е подкрепено от Столична Община, Министерство на младежта и спорта, Министерство на туризма. Инициативата е обединена от идеята да се популяризира – Националната кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите – „Да! За живот!“

Ще свирят много български певци и групи. Специален гост изпълнител на 24.06.23г. ще бъде Валя Балканска предхождана от 100 Каба гайди, а песента на Емил Димитров “Ако си дал”, написана от Иля Велчев ни е преотстъпена, за да бъде химн на събитието.

Върху площ от над 100 декара ще бъдат представени от официалните вносители най-новите модели мотоциклети, автомобили, камиони, автобуси, кемпери и каравани, ATV, UTV, велосипеди и лодки. Също така ще бъдат изложени всички видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили, камиони, планински и морски туризъм.

Паралелно с това ще се проведе и традиционното събитие за суперколи и класики в стил “Гудууд”- София спийд фест. Очакваме над 50 суперколи.

В рамките на събитието ще стартира и Премиум рали София – Свети Влас на 23.06.23г. с над 60 супер автомобили, които ще направят и парадна обиколка в самото събитие около публиката и експонатите, след което ще се отправят към затворена отсечка за церемониалния старт. На същата отсечка следват демонстрациите с шоу и състезателни автомобили.

Шоуто ще балансира между стънт с мотори, мотокрос, ретро автомобили и мотоциклети. Невероятния парк и наличното в него езеро благоприятстват за демострацията и възможностите на всички прекрасни машини и майсторството на тези, които ги управляват – BMX скокове и дрифт с автомобили.

Ще има различни шатри и магазини, шоу програми, организирани игри и забавления. Ще бъдат включени нестандартни спортове, както и народни борби! Хубавата храна и най-пивката бира също ще бъдат част от феста! Най-богатата гама от кулинарни кетъринг представители ще бъде предоставена по изключително атрактивен начин.

Канят се всички, които искат да прекарат смислено свободното си време на открито в компанията на хубава музика, чудесна храна и забавно шоу. С нетърпение се очакват семействата с деца, като за малчуганите ще бъде изградена площ за забавление и възможност за индивидуални грижи от аниматори, докато придружаващите ги възрастни се забавляват отделно. Подготвена специална програма с изненади ще допълни веселото настроение на малки и големи.

Тъй като фестивалът е благотворителен, на място на събитието ще бъдат поставени кутии за символични доброволни дарения. Събраните средства ще се използват за закупуване на животоспасяващо медицинско оборудване.

Който желае, има възможност да направи дарение по банков път, на тази дарителска сметка:

Сдружение “София МС 22”

IBAN BG26 BPBI 7940 1092 2008 01

BIC BPBIBGSF

Входът е безплатен.

СОФИЯ МОТО ФЕСТ В ПОДКРЕПА НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ДА! ЗА ЖИВОТ“

Актуална информация, Събития |