Очаквайте „Зелени библиотеки”

Очаквайте „Зелени библиотеки” в парк Гео Милев (12 август, събота) и в Борисовата градина (13 август, неделя)

 

След успешния старт на 9 то издание на „Зелени библиотеки” на 5 август в арт програмата в парк Гео Милев и Борисовата градина тази събота и неделя ще участват поетите Мирела Иванова, Калоян Христов, ученици от ЧНГ „Ерих Кестнер” и 91 НЕГ (победителите и финалистите на Втория шампионат по поезия на софийските училища „Млада метафора 2023“), Кристин Димитрова и Том Филипс (Англия); музикантите Георги Арсов (екс-Атлас, китара, вокал), Ели Раданова (вокал), Венци Дреников (клавишни), Иван Бороджиев (саксофон).

Малчуганите ще се забавляват с песните на Боби Мирчев и стиховете за деца на Мариана Добрева, с детската вокалната група „Палави ноти“, театралната работилница на Ирен Кривошиева и клуба по спортни танци „Дъга“ от школата за сценични изкуства „Essence“.

И този път в двата парка ще акостира Библиобусът с 1500 тома с най-нови хитови издания. Посетителите ще могат да разгледат и документалните тематични изложби „Голямата София“ и „Из парковете на София – минало и настояще“.

Продължава буккросингът „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“, в който посетителите на парковете могат да се включат като дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат различно интересно издание.

За малките участници на „Зелени библиотеки” ще има много игри с ботове и „пчелички“, албуми за оцветяване и рисуване, както и подаръци – детски книжки. Всички посетители ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта.

Споделете с нас „ Зелени библиотеки” в парк Гео Милев (12 август, събота) и в Борисовата градина (13 август, неделя) , от 10 -14 часа.

Очаквайте „Зелени библиотеки”

Актуална информация, Култура, Последни новини, Събития |