Организация на движението в район „Слатина“-СО относно изграждането на участък от трета метролиния от ул. „Шипка“, през район „Слатина“-СО, до бул. „Цариградско шосе“

През последната седмица на м. януари 2024г.* стартира изграждането на участък от трета метролиния от ул. „Шипка“, през район „Слатина“-СО, до бул. „Цариградско шосе“ с шест метростанции.

*Предстои да бъдем уведомени за точната начална дата, като с оглед съвместната дейност между Столична община и „Метрополитен“ ЕАД са възможни промени, за които ще бъдете своевременно информирани.

Настоящата временна организация на движението в район „Слатина“-СО се въвежда поетапно за периода на строително-монтажни работи във връзка с изграждането на Метростанция 1, Метростанция 2 и Метростанция 3, находящи се на ул. „Гео Милев“.

Предвижда се пълно затваряне на ул. „Гео Милев“ в зоната на кръстовищата с бул. „Ситняково“, с ул. „Николай Коперник“ и с ул. „Иван Димитров – Куклата“. Вътрешнокварталните улици са организирани за движение на МПС-та съгласно одобрената проектна част „Временна организация и безопасност на движението“.

Във връзка с подготвителните работи по стартиране на строително-монтажни дейности за изграждането на Матростанции 1, 2 и 3 по ул. Гео Милев от 8.01.2024 ще стартират подготвителни дейности за въвеждането на новата организация на движение. Дейностите ще касаят осигуряване на транспортен достъп за МПС и пешеходен достъп за граждани, както и обезопасяване с оградни пана на зони в междублокови пространства и дворове на 31-во и 93-то училище, които и към настоящия момент не се използват като тротоари, паркинги или улици.

Няма да бъде затруднен пешеходния достъп на гражданите до жилищни и обществени сгради, както и движението на МПС.

Можете да се запознаете с пълната ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ТУК, или със схеми на отделните участъци в галерията по-долу:

Организация на движението в район „Слатина“-СО относно изграждането на участък от трета метролиния от ул. „Шипка“, през район „Слатина“-СО, до бул. „Цариградско шосе“

Важни съобщения - начало, Последни новини, Съобщения |