ОП “СПТО” стартира еко инициатива “ДЕЦАТА ЗНАЯТ КАК”

ОП “Столично предприятие за третиране на отпадъци” (СПТО) обявява нова еко инициатива под мотото “ДЕЦАТА ЗНАЯТ КАК”. Проектът, насочен към учебните заведения, ще се проведе в продължение на 5 седмици, от 11 март до 15 април 2024 г.

Събитието включва разделно събиране на рециклиуеми отпадъци – пластмаса, хартия и метал, генерирани от учебните заведения. Чували с различен цвят ще бъдат раздадени на доброволци, учители и ученици, които ще събират материалите и ще ги предоставят за рециклиране. Извозването на събраните материали ще се извършва по предварително установен график от ОП СПТО.

Всички училища, желаещи да се включат в инициативата, могат да заявят участието си, изпращайки писмо с адрес и телефон за връзка на pr@spto.bg. Всяка заявка ще бъде регистрирана, а всяка точка ще бъде включена в графика за извозване на рециклируеми материали.

Специално за учениците ще бъде обявен конкурс за създаване на видео съдържание на тема “Заедно за един различен свят: Опазвай, Рециклирай, Променяй!”. Участието на децата е от съществено значение, защото те са бъдещето и могат да променят света около себе си.

За повече информация и контакти тук: https://spto.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BA/?fbclid=IwAR03cv441OyYXsZkaz8BzwZGqs2RLtA3HADnSYpsiSdp6gZ5h59u9KdQvYo

ОП “СПТО” стартира еко инициатива “ДЕЦАТА ЗНАЯТ КАК”

Актуална информация, Важни съобщения - начало, Обяви, Последни новини, Събития |