С ЧЕТИРИДНЕВЕН ФЕСТИВАЛ ОТБЕЛЯЗВАME ПРАЗНИКА НА РАЙОН „СЛАТИНА“

 Тази година официалният празник на район “Слатина” ще бъде отбелязан с четиридневен фестивал, организиран съвместно от администрацията и Фондация “Георги Енчев”. Той ще стартира този петък, 21 юни,  в парк „Слатинска река“ и  ще завърши на 24 юни, понеделник, в деня на Свети Дух, когато според обичая, се чества празника на района.

И през четирите дни фестивалът ще бъде с работно време от 10:30 до 22:00 часа, като е предвидена богата и разнообразна дневна програма за малки и големи. Ще се провеждат турнири по табла и белот, надяждания с понички, кебапчета и бургери, ще се организират патриотични игри, уроци по фолклор, и приятелски срещи по баскетбол и футбол.  Посетителите ще могат да се включат и в любимите на всички „Игри на баба и дядо“ – криеница, стражари и апаши, чилик, сляпа баба и др.

 

Най-атрактивната част от фестивала ще бъде лунапаркът. Ще бъдат изградени най-различни и привлекателни за децата, а и за възрастните съоръжения – виенско колело, , гондола, карусел, стрелбище и блъскащи се колички.

Вечерната програма за всяка от датите е различна. Старт на веселите вечери ще дадат музикантите от „Мони Венков Трио“, които ще излязат на сцената на 21 юни, в 19:00 часа и ще изпълнят за гостите богат репертоар от любими български песни и инструментали за пиано и контрабас. След това щафетата ще поеме  Краси Радков, който ще зарадва публиката с хумористичната си програма и няколко музикални изпълнения.  Компания ще му правят чаровните момчета от гръцкия бенд  „Mono live”.

На 22 юни на сцената ще излязат Устата и  емблематичното хип-хоп дуо „Румънеца и Енчев“. Към двамата рапъри ще се присъедини и  известния украински изпълнител Евгений Баяниста, с който ще направят сценичната премиера на новия им летен хит „Кражба“.

Програмата за третия ден от фестивала, 23 юни,  предвижда участието на певеца Борис Солтарийски и небезизвестния MILLENNIUM BEND, пристигащ директно от Сърбия.

Гвоздеят в програмата на фестивала е шоуто, подготвено за последната вечер. На 24 юни на сцената ще забият музикантите от рок-група „Тангра“, които са поканени специално, за да зарадват изтъкнатите фенове на рока в район „Слатина“. Преди голямото шоу, на сцената ще излязат и Георги Костадинов – финалист от последния сезон на „Гласът на България“ и Калоян Николов, също един от най-запомнящите се участници от предишен сезон на шоуто, известен и като българският Джейсъмн Момоа или „Аквамен“.

Традицията повелява за празника да се отслужи и  празничен водосвет и да се даде курбан за здраве. Обичаят ще бъде спазен и тази година със специална церемония в двора на храм – „Света Троица“, в кв. „Гео Милев“, от 10:30 часа на 24 юни.

С ЧЕТИРИДНЕВЕН ФЕСТИВАЛ ОТБЕЛЯЗВАME ПРАЗНИКА НА РАЙОН „СЛАТИНА“

Актуална информация, Последни новини, Събития, Съобщения |