Последни новини

Световната седмица на парите – интерактивен урок

На 16 март ученици от 3 клас на столичното 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри”, район „Слатина”, взеха участие в открит урок на тема финансовата грамотност. Събитието, което част от инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Световна седмица на парите” и на УНИЦЕФ, има за цел да насочи вниманието на подрастващите към предизвикателствата в глобален план.

Прочети още: ...

ПЪРВИ МАРТ В ПАРЛАМЕНТА

Днес по инициатива на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при район ”Слатина” ученици от 109 ОУ „Христо Смирненски“ посетиха Народното събрание на Република България, където се срещнаха с народните представители Борислав Борисов, Десислава Атанасова, Милена Дамянова, Евгени Будинов, както и с председателя на НС – г-жа Цвета Караянчева. На госпожа Караянчева беше подарена кошница с мартеници, изработени от децата на район „Слатина“.

Прочети още: ...

Дърво мартеница цъфна в район „Слатина”

1 март - на този ден хората, дърветата и животните се закичват за здраве и успех с мартеници, направени от пресукан бял и червен конец. Обичаят се смята за уникално българска традиция, която носи щастие и късмет.
По случай Баба Марта екипът на СО район „Слатина” организира работилница за изработка на мартеници. В инициативата се включиха деца и преподаватели от учебните и детските заведения в район „Слатина”, които изработиха ръчно невероятно красиви и уникални мартеници.

Прочети още: ...

1

Europe, Sofia
Mostly Cloudy

6°C

Sofyia

Mostly Cloudy

Humidity: 93%

Wind: 6.44 km/h

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C -1°C

  • 21 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 3°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06