Sofia Graffiti Battle II преобрази фасадата на 93 СУ „Александър Теодоров - Балан”

Виждали ли сте графити, които са изписани на кирилица? Със сигурност не е често срещано явление в София, но защо пък не - съчетанието между двете звучи като страхотно предизвикателство!
Фестивалът Sofia Graffiti Battle II предизвиква десет графити артиста от цялата страна, в рамките на два дни да преобразят стените на училищен салон в столичния квартал Гео Милев, комбинирайки графити с българската азбука.

Sofia Graffiti Battle II се проведе в периода 10 – 11 юни 2017 г. в двора на 93 СУ „Александър Теодоров-Балан“ (кв. Гео Милев, ул. Гео Милев 32), а програмата включи музика и графити workshop за всички, които искат да се запознаят с основните техники за рисувaне.
Организатор на събитието е Sofia Graffiti Tour. Официални партньори са СО-Район Слатина, 93 СУ „Александър Теодоров- Балан“, Low Frequencies и LOOP™ SPRAY PAINTS FOR PROFESSIONAL ARTISTS AND WRITERS.
За фестивала:
Sofia Graffiti Battle 2 е второто издание на фестивал за представяне на графити културата в София. Целта на събитието е да даде възможност за изява на едни от най-актуалните български графити художници в момента. Темата на фестивала за 2017 г. е „Българската азбука“.
За Sofia Graffiti Tour:
Sofia Graffiti tour e двучасова пешеходна обиколка на интересните графити в централната част на града. Турът има за цел да запознае жителите и гостите на София с местното графити изкуство на спрейовете, шаблоните, стикерите и неговата история. Обиколките се провеждат всяка събота и неделя от 15:00 ч. - среща на паметника на Св. София до метростанция Сердика.

1

Europe, Sofia
Mostly Cloudy

6°C

Sofyia

Mostly Cloudy

Humidity: 93%

Wind: 6.44 km/h

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C -1°C

  • 21 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 3°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06