Ден на София
/Вяра, надежда и любов/

Столична община – район „Слатина” отбеляза Деня на София и големия християнски празник „Вяра, надежда и любов” с празничен концерт в парк „Гео Милев”. Официално мероприятието бе открито от кмета на района, Наталия Стоянова, която се обърна към присъстващите слатинци, жители и гости на столицата с призив да се съхрани вярата, надеждата и любовта.

„Честит празник, скъпи жители и гости на Слатина! Благодаря за Вашата подкрепа, защото тя ни дава сили всеки ден да променяме нашата столица към по-добро. На този голям християнски празник пожелавам да съхраним вярата, надеждата и любовта, защото тези ценности ни помагат да преодолеем трудностите и препятствията, пред които всеки ден ни изправя животът.”.

Празнично настроение създаде Духовият оркестър на Сухопътните войски към Българската армия, с диригент  лейтенант Тодор Пенков. Този музикален съпровод въодушеви всички присъстващи, а по-малките гости се отдадоха на забавни игри и танци.

Тържественото начало даде висок емоционален заряд, за да се стигне до кулминация с магията на народните песни и танци. Танцьорите и певците от Masters of the Dance,  с режисьор Красимир Димитров, поднесоха на събралите се граждани един истински танцов спектакъл, който, освен красотата на българската музика, представи и ритуали от древни времена.  

В края на празничния концерт танцовата формация издигна българския трибагреник и знамето на ЕС, което предизвика бурните аплодисменти на присъстващите граждани.

1

Europe, Sofia
Mostly Cloudy

6°C

Sofyia

Mostly Cloudy

Humidity: 93%

Wind: 6.44 km/h

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C -1°C

  • 21 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 3°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06