БЪДИ ТОЛЕРАНТЕН
/посещение на Националния хиподрум/

На 06.10.2017 г., Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към Столична община – район „Слатина” организира посещение за ученици на Националния хиподрум. Събитието е част от работната програма на Местната комисия и е с цел превенция срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.


В обучителната еднодневна екскурзия взеха участие ученици на възраст между 10 и 14 години, от 23 СУ „Фредерик Ж.Кюри”, които успяха да научат любопитни факти за конната езда, хуманното отношение към животните и начините за яздене. Освен разказите на ездачите, всяко едно дете успя да се наслади на кратка обиколка с кон.
След края на посещението учениците коментираха преживяното през този ден. Огромно впечатление им бе направило отношението към животните. В разговор със своите възпитатели, децата споделиха, че освен грижата за конете, от особено значение е поведението на стопанина им спрямо тях.
„Към животните трябва да се отнасяме така, както се отнасяме към нашите приятели, защото те чувстват и разбират всичко.” – бяха единодушни всички деца.
Посещението, което бе реализирано с възпитателна цел, даде реална възможност на учениците да разберат какво всъщност означава толерантно отношение, както и да общуват по интересни за тях теми извън класната стая.

1

Europe, Sofia
Mostly Cloudy

6°C

Sofyia

Mostly Cloudy

Humidity: 93%

Wind: 6.44 km/h

  • 20 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C -1°C

  • 21 Mar 2018

    Rain And Snow 10°C 3°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06