Дърво мартеница цъфна в район „Слатина”

1 март - на този ден хората, дърветата и животните се закичват за здраве и успех с мартеници, направени от пресукан бял и червен конец. Обичаят се смята за уникално българска традиция, която носи щастие и късмет.
По случай Баба Марта екипът на СО район „Слатина” организира работилница за изработка на мартеници. В инициативата се включиха деца и преподаватели от учебните и детските заведения в район „Слатина”, които изработиха ръчно невероятно красиви и уникални мартеници.

Дървета в парковете в района бяха украсени по стара традиция с мартениците, направени от деца от всички детски градини и училища на територията на района.
Ученици накичиха с мартеници дърво пред администрацията тази сутрин за радост на жителите и гостите на столицата. Три метра е дълга мартеницата, която украси фасадата на районната администрация.
Празничното настроение завладя район „Слатина”, благодарение на децата, които дойдоха, за да видят дърветата и да се порадват, че и техни мартенички са намерили място в украсата им.
Кметът на район „Слатина” отправи благопожелания и дари мартеници по повод Баба Марта на посланиците от цял свят в София.

1

Europe, Sofia
Cloudy

18°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 84%

Wind: 17.70 km/h

  • 20 Jul 2018

    Scattered Showers 25°C 18°C

  • 21 Jul 2018

    Sunny 28°C 15°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06