Световната седмица на парите – интерактивен урок

На 16 март ученици от 3 клас на столичното 23 СУ „Фредерик Жолио-Кюри”, район „Слатина”, взеха участие в открит урок на тема финансовата грамотност. Събитието, което част от инициативата на Джуниър Ачийвмънт „Световна седмица на парите” и на УНИЦЕФ, има за цел да насочи вниманието на подрастващите към предизвикателствата в глобален план.

В рамките на урока учениците изложиха своето мнение по отношение на нравствените добродетели, коментираха част целите за устойчиво развитие на света и дадоха да се разбере, че отзивчивостта и толерантността са в основата на по-доброто бъдеще. Всички те бяха единодушни, че човек трябва да оценява това, което има и винаги да е отворен за помощ към хора в беда. Освен показване на знания, децата представиха и своя пример за това как променят света около себе си.
„Гордея се, че децата ни усвояват знания, търсят решения по важните за ежедневието теми и не се страхуват да прилагат наученото. За поредна година те сами събраха финансови средства, които разпределиха разумно и закупиха продукти за нуждаещи се възрастни хора.” – сподели старши учител София Бонева.

1

Europe, Sofia
Cloudy

18°C

Sofyia

Cloudy

Humidity: 84%

Wind: 17.70 km/h

  • 20 Jul 2018

    Scattered Showers 25°C 18°C

  • 21 Jul 2018

    Sunny 28°C 15°C

Please update your Flash Player to view content.

FacebookLogo 06