„Природата и децата – добри приятели”

Днес, 04.07.2016 г. от 10.00 часа в парк „Слатинска река”, в столичния район „Слатина”, Сдружение „Балкански институт за активна политика” проведе първото информационно събитие по проект „Природата и децата – добри приятели”, одобрен и финансиран от Програма Европа – 2016 на Столична община.
На събитието присъстваха г-жа Татяна Предова – главен експерт в Дирекция “Достъп до образование и подкрепа на развитието” в Министерството на образованието и науката, г-жа Цветомира Георгиева – координатор на програма Европа, кметът, г-жа Наталия Стоянова, служители в районната администрация, директори и педагози от училищата и детските градини в район „Слатина” и граждани.

Г-жа Дилиана Нейчева – Председател на сдружението, изказа благодарност за подкрепата на Програма Европа, родената преди няколко месеца идея днес вече да е факт. Идея, която с общите усилия на всички нас – родители и педагози, да се превърне в устойчив модел за повишаване знанията на малките жители на столицата, да ни помогне да събудим в тях любов към природата и отговорно отошение към градската среда. Защото бъдещият облик на столицата ни зависи от нас и начина по който възпитаваме своите деца.
Г-жа Наталия Стоянова изрази надеждата, че с изграждането на този цветен оазис, парк „Слатинска река” ще се превърне не само в привлекателно място за отдих, но и в място за множество обазователни и спортни инициативи. Район „Слатина” за първи път тази година участва като партньор в още три проекта, финансирани по Програма Европа, за които допълнително ще бъде предоставена информация., каза тя.
Г-жа Цветомира Георгиева – координатор на Програма Европа информира присъстващите за целите на Програмата, като наблегна на факта, че проектът „Природата и децата – добри приятели” е сред 42 – та одобрени от подадените общо 106 проектни предложения.
Педагозите от района увериха кмета на района и представителите на Сдружение „БИАП”, че с удоволствие ще провеждат уроци на открито с децата и учениците и ще се включат в инициативата „Осинови дръвче или цветна фигура в парк „Слатинска река”.

 

„Природата и децата – добри приятели”

Последни новини | 0 коментара