Поредна сесия по проект: ПАЗЕТЕ НИ, НИЕ СМЕ ВАШИТЕ ДЕЦА ФЛАШМОБ

СТОЛИЧНА ОБЩИНА – РАЙОН „СЛАТИНА”

Поредна сесия по проект: ПАЗЕТЕ НИ, НИЕ СМЕ ВАШИТЕ ДЕЦА

ФЛАШМОБ

На 20.09. 2016 г. от 10.00 ч. по програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение СО район „Слатина” организира и проведе флашмоб в три лъча с крайна точка парк „Гео Милев”.

Проектът ангажира младите хора от 148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич” с директор Ани Деянова, 93 СУ „Александър Теодоров-Балан” с директор Евдокия Гергова, и децата от ДГ № 155 „Веселина” с директор Нели Кацарска.

Децата и учениците се забавляваха и демонстрираха познанията си по темата чрез симулационни игри по безопасност на движението и демонстративни упражнения.

Целта на проекта е повишаване на информираността на родителите и учителите относно необходимостта от по-голяма безопасност на децата пешеходци, велосипедисти и пътници.

Демонстративното обучение по пътна безопасност възпитава култура на поведение на пътя. Има за задача намаляване на предпоставките и броя на пътнотранспортни произшествия с деца и подрастващи. 

В специални игрови симултативни занимания децата и учениците показаха какво са научили и как са подготвени.

Провеждането на дейностите бе улеснено чрез осигурените от проекта: подвижна площадка по безопасност на движението по пътищата – настилка, пътни знаци и светофари.

Участниците от основната целева група (ученици) получиха информационни материали и попълниха успешно тест за проверка на знанията им по безопасност като участници в пътното движение.

На инициативата по проекта присъстваха кметът на СО район „Слатина” Наталия Стоянова, Катя Милушева и Таня Варадинова – учители от ДГ № 155 „Веселина”, Надка Филипова – учител в 93 СУ „Ал. Теодоров-Балан”, Светослав Младенов – учител от 148 ОУ „Проф. Д-р Любомир Милетич”, специалисти по пътна безопасност, и експерти от районната администрация.

Поредна сесия по проект: ПАЗЕТЕ НИ, НИЕ СМЕ ВАШИТЕ ДЕЦА ФЛАШМОБ

Последни новини | 0 коментара