Известни спортисти наградиха победителите от Ученически игри 2016/2017 г. в СО район „Слатина”
671 състезатели от 76 отбора в 3 възрастови групи – от 5-ти до 12-ти клас, в 4 етапа се включиха в Първи районен кръг от Ученически игри 2016/2017 учебна година в район „Слатина”. В спортните игри участваха отбори от 9 училища в района и се състезаваха в 8 вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса. Класиралите се участват в областен, зонален и финален (републикански) кръгове.

Награждаването се състоя на 23 май 2017 г. в двора на 31 СУЧЕМ „Иван Вазов”. Директорът на училището домакин Надежда Николчева поздрави участниците в игрите.
Ирена Димитрова – директор Дирекция ПИСТ към СО откри официалното събитие и приветства гостите, състезателите, треньорите и директорите на училищата.
Купи и грамоти връчиха на отборите, спечелили призови места в районните ученически игри през учебната 2016/2017 година:
Йордан Йовчев – олимпийски гимнастик по спортна гимнастика, два пъти е двоен световен шампион на земя и халки на първенствата в Гент и Анахайм през 2001 и 2003, и двоен световен вицешампион в Дебрецен през 2002 г., 15 златни и 7 бронзови медали от големи състезания;
Тервел Пулев – известен жител на район „Слатина” и любимец на всички в района, боксьор, трикратен европейски медалист (финал 2010 и 2011 г.) и бронзов медалист (2015 г.), носител на бронзов медал от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.;
Константин Папазов-Тити – управител на з. Универсиада – домакин на срещите по баскетбол от Ученическите игри, президент на националната баскетболна лига;
Цветан Веселинов–Меци – жител на район „Слатина”, легендарният български футболист на „Левски” играе от дете до 1975 г. само и единствено със синия екип на „Левски” в продължение на 10 години, един от любимците на славната „деветка“ на „сините“ Георги Аспарухов – Гунди;
Димитър Каров – з.м.с. по волейбол, зам.-председател на Национален клуб „Гунди” в район „Слатина”.
На тържеството присъстваха Павел Иванов – експерт от Дирекция ПИСТ към СО, проф. доктор Петър Банков – Национална спортна академия „Васил Левски”, Катедра Мениджмънт и история на спорта, зам.-кметове на район „Слатина” Силва Джелепова и Тошко Николов, Ралица Милева – състезателка по спортна гимнастика участник в летните олимпийски игри в Лондон (2012 г.), Архангел Петров – секретар на НК „Гунди” и член на управителния съвет, Янаки Янакиев от НК „Гунди”, директори на училища и представители на национални спортни федерации, ученици и деца от район „Слатина”.
Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно-състезателна дейност.
Целта на организаторите е да се стимулират ръководствата на училищата и учителите по физическо възпитание и спорт да търсят по-добри и по-голям брой изяви в спортните зали, да се разширят участията с повече отбори, както и да стане училищният спорт достъпен за всички ученици.

Известни спортисти наградиха победителите от Ученически игри 2016/2017 г. в СО район „Слатина”

Последни новини | 0 коментара