Район „Слатина” взе участие за втора поредна година в Турнир по плажна народна топка за купата на кмета
За втора поредна година със съдействието на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” към Столична община и Федерация „Народна топка България” се проведе турнир по народна тока за Купата на кмета и състезание по народни танци за районните администрации.

Тази година турнирът бе по плажна народна топка. Домакин на събитието бе миналогодишният победител район Сердика с капитан на отбора и кмет на район Сердика г-н Кръстев. Турнирът се проведе на 16 юни от 14.00 часа в спортен комплекс Спортна София 2000 в Зона Б5. Спортният празник се проведе в два етапа – състезание по народна топка върху игрища за плажен волейбол и надиграване с хора. В него участваха 13 отбора от районните администрации в Столична община. Капитан на отбора по народна топка на район „Слатина” бе зам.-кметът Тошко Николов. Секретарят на районната администрация Димитрина Джавелкова поведе в надиграването танцовия фолклорен състав на района.
Турнирът бе в подкрепа на кампанията на Федерация „Народна топка България” „Да се справим с агресията в обществото чрез спорта народна топка! Спорт за всички, игра за всеки!”.
Специален поздрав към участниците отправи общинския съветник Борислав Борисов.
Като организатори, директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова и екипът й се бяха погрижили за добро настроение и награден фонд за участниците. След края на състезанията на специална церемония беше връчена престижната купа „Отбор на годината“, който тази година спечели район „Студентски“ с кмет Димитър Дилчев, на второ място останаха миналогодишните победители от район „Сердика“ с кмет Тодор Кръстев и на трето място се класира район „Възраждане“ с капитан на отбора кмета Савина Савова. Престижните отличия на турнира „Мис и Мистър Народна топка“ получиха Савина Савова – кмет на район „Възраждане“, и Тодор Кръстев – кмет на район „Сердика“. Директорът на дирекция ПИСТ Ирена Димитрова връчи специален плакет на Константин Миладинов – Ким Рейки, президент на Федерация „Народна топка България“ за популяризирането на спорта народна топка и социалните каузи, които подкрепя.

 

Район „Слатина” взе участие за втора поредна година в Турнир по плажна народна топка за купата на кмета

Последни новини | 0 коментара