Великденска кампания за възрастните хора на „Слатина“

Район „Слатина“ стартира дарителска великденска кампания в полза на възрастните граждани от района

Възрастните хора – наши родители, баби и дядовци – нерядко остават в ъглите и сенките на общественото внимание. Ние не искаме това да е така.

Идва Великден!

Ето защо, заедно със „Сдружение за Слатина“, районната администрация на Слатина стартира дарителска акция за събиране на пакети с хранителни продукти за възрастните хора в района. 

Пакетите включват брашно, захар, ориз или варива, и олио. Българска верига супермаркети вече дари 250 броя козунаци, които също ще бъдат част от дарителския пакет. 

Акцията на район „Слатина“ ще продължи до настъпването на Великден.

КАК ПОДБИРАМЕ НА КОИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ДА ОКАЖЕМ ПОМОЩ

  • Поддържаме отношения с пенсионерските клубове.
  • Развиваме програмата „Топъл обяд“ – разполагаме със списъци на хората, които участват в нея, както и с данните на хората, които са кандидатствали за нея, но не са били класирани, понякога заради разлика в дохода си от десетина лева. 
  • Към район „Слатина“ функционира и програмата „Асистенти на хора с увреждания“, с които работим плътно и ежедневно.

На 19 април в 09:45 ч. ще раздадем подаръци на Клуба на инвалидите в Слатина, дарени от служителите на районната администрация.

Същия ден, 19 април, в 12 часа подаръци от нас ще получат членовете на пенсионерския клуб в подлеза на гара „Подуяне“.

На 20 април в 11 часа в двора на районната администрация на бул. „Шипченски проход“ №67 ще раздадем великденски пакети на личните асистенти на хората с увреждания. 

Всички останали възрастни граждани извън горепосочените групи ще бъдат посетени от наши доброволци.

Работата на пункта ни за Украйна ни показа колко щедри, сърдечни и положително настроени към работата ни са гражданите в района. Работим с много доброволци, включително от големи международни компании. Даренията текат всекидневно. Вече имаме много добре разработени връзки с нуждаещите се и този интерес към работата ни не спира, а и беше подет и от други организации. Надяваме се да успеем да постигнем същото и с грижата за възрастните хора и това да се превърне в наш непрекъснат проект и част от работата ни. 

Отново искаме да подчертаем, че великденската ни кампания, насочена към възрастните хора, е изцяло доброволческа, защото за нас е важно да ангажираме обществеността с проблемите на тази част от обществото. Това, което предоставя общината, е пункт, организация, списъците с хората, на които да се окаже помощ, и работното време на служителите, които се занимават с кампанията. Всичко друго е от гражданите и компаниите.

Ако желаете да подкрепите усилията ни, насочени към възрастните граждани на район „Слатина“, не само с хранителни продукти, но и с инициативи, свързани с ангажирането им в обществото, културни събития и други, свържете се с екипа ни за връзки с обществеността на тел: 0898878879, email: pr@so-slatina.org

Снимка: Лора Ставрева за кампанията ни „Коледа парк“ 2021 г.

 

Великденска кампания за възрастните хора на „Слатина“

Начало, Последни новини, Събития |