Спортни игри и занимания в парк „Гео Милев” по проект „Спортът и здравето – ръка за ръка”

{gallery}20.06.2016{/gallery}И днес, в началото на лятото, на големия християнски празник „Св. Дух”, на празника на район „Слатина”, парк „Гео Милев” се превърна в свободно и непринудено, цветно, весело и забавно място, където хора от различни възрасти, с различни интереси и нагласи, се обединиха в едно – желание за спорт. 10.00 ч. не бе ранен час за тези, които имаха желание да спортуват в поредната инициатива за развитие на физическата култура.

Организирани бяха различни видове спортни занимания: баскетбол, волейбол, футбол, дартс, федербал, шах и табла, батут, тенис на маса, обръчи, въжета, топки, с цел възпитаване в дух на активност, толерантност, съпричастност и желание за „Заедност”. Предоставени бяха различни спортни уреди и пособия, които провокираха желанието за спонтанна игра, подходящи както за деца, така и за възрастни. На голям транспарант от картон всички които пожелаха, спонтанно изразиха емоцията си, написаха имената си или нарисуваха елемент от спортното събитие. Малки и големи имаха възможност да рисуват върху стативи в парковите пространства на тема “Спортът и здравето – ръка за ръка”, за да отразят пъстрата картина на спортуващите. Присъстващите се насладиха на творчеството на прекрасните момичета от танцова формация „Роберта балет”. Всички бяха въвлечени от тях с демонстративни спортни изпълнения в пъстрото настроение на празника. Специални гости бяха децата от ЦДГ № 55 „Веселина” с директор Нели Кацарска, частна детска градина „Доверие” и други детски заведения на територията на район „Слатина”, които се присъединиха към спортния празник, с много усмивки и заряд в спортсменски дух.

Проектът „Спортът и здравето – ръка за ръка” е насочен към развиване на активности с цел постигане на резултати, свързани с Общинската Програма и в изпълнение на Стратегията за развитие на физическото възпитание и спорта в програмния период 2016-2020 година в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта 2018 година”.

Спортни игри и занимания в парк „Гео Милев” по проект „Спортът и здравето – ръка за ръка”

Последни новини | 0 коментара