Спортни игри и занимания в „Слатина”  по проект „Спортът и здравето – ръка за ръка”

Спортни игри и занимания в „Слатина”
по проект „Спортът и здравето – ръка за ръка”

На 16.06.2016 г. от 10.00 ч. в парк „Слатинска река” се проведе спортен празник на открито за жителите на район „Слатина” и столицата от всички възрасти.
Проектът се реализира по програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община и в изпълнение стратегията за развитие на физическото възпитание и спорта в програмния период 2016 – 2020 г. и в подкрепа на инициативата „София – европейска столица на спорта 2018 година”.
Под девиза „Активност, толерантност, съпричастност и желание за „Заедност” се проведоха спортни занимания по баскетбол, волейбол, дартс, федербал, шах и табла, обръчи, въжета, топки…
На батута се изви опашка от желаещи деца да покажат своите акробатични умения.
Игрището по футбол – царят на спортовете, се изпълни с малки играчи.
Прекрасното време даде възможност и мотивира малки и големи да се включат в празника.
Десетки участници, изпълнени с настроение и желание, потренираха любимия си спорт и опитаха своите умения в нови спортни предизвикателства.
Присъстваха и се включиха в спортните надпревари на празника кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова и нейният екип, Невена Димитрова – гл. експерт в СО Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”, представителят на Министерство на младежта и спорта – Тиха Кандева, Теодора Воденичарова – инструктор от спортен клуб „Йова спорт”, децата от детски градини на територията на район „Слатина” с директори Виталия Коцева, Калинка Илиева и Мария Езекиева.
Деца и възрастни изразиха своята емоция на тема „Спортът и здравето – ръка за ръка” чрез рисунки върху стативи. На голям транспарант, мнозина написаха имената си и нарисуваха елемент от спортното събитие.
Движението и спортът създадоха чувство на удовлетвореност и прекрасно настроение за всички участници в инициативата на СО район „Слатина”.

Спортни игри и занимания в „Слатина” по проект „Спортът и здравето – ръка за ръка”

Нови страници | 0 коментара