НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ОТЕЦ ПАИСИЙ-1936 г.“, СОФИЯ
СО-РАЙОН „СЛАТИНА”,  КВ. „РЕДУТА“, УЛ. „ВЕЛЧО АТАНАСОВ“ № 29

Предедател на НЧ”Отец Паисий-1936 г.

Росен Димитров

GSM: 0878574125

otecpaisii@abv.bg

 

Проект „Самозащита срещу насилието в града”
НЧ „Отец Паисий-1936 г.” съвместно със Съюза на българските парашутисти стартира и творчески екип КОЛОБЪР на 18 юли 2015 г. проект „Самозащита срещу насилието в града”. С демонстрационно занятие в зала „Арама” уелнес клуб (срещу Румънското посолство) бе открита публичната кампания на проекта.
Основа на проекта, на неговата образователна, обучителна и практическо-приложна част се явява сеи явява уникалната българска бойно-приложна система за действие срещу всякакъв вид насилие и смъртоносни опасности ТУИН, която е разработена прилагана повече от 30 години от почетните офицери от специалните сили И. Франц и Р. Димитров.

Проект „Православна вяра“
Първият  и стратегически проект на НЧ „Отец Паисий-1936 г.”, успешно изпълняван от 2000 година за просвещение на българското гражданско общество в основите и изповеданието на спасителната за българския народ Света православна вяра и православен начин на живот.

Проект „Музикално продуцентство“.
Основен проект на читалището, успешно изпълняван от 2010 година. Звукозаписното студио към читалището е оборудвано с най-съвременната звукозаписна техника. Подпомага начинаещи групи, професионални изпълнители и исъстави в музицирането, подготовката и записа на песни и албуми, както и творческото развитие на студенти от Нов български университет. Читалищните групи „Балканджи“ и „Ювиги“ са най-известните музикални читалищни групи с постоянно участие в културния календар на столицата, както и с успешни международни представяния.

Проект „Читалищен книжен фонд“
Проект, насочен към съхранение на хилядите безценни книжни единици, съдържащи се в библиотечния фонд на читалището и тяхната постепенна дигитализация и електронна публикация.

Проект „Киноучилище“
Проектът е насочен към подкрепа, професионално развитие и усъвършенстване на млади творчески таланти, любители и професионалисти в областта на аудиовизуалните и сценични изкуства.

Проект „Малки художници“
Мисията на проекта е подкрепа, професионално развитие и усъвършенстване на талантливи деца и любители в областта на изобразителните изкуства.

Проект „Приключение“
Най-новият проект на НЧ „Отец Паисий-1936 г.” в процес на разработка и проектиране от края на 2014 година насам. Проект „Приключение“ стартира през лятото на 2018 година на катераческия комплекс в Борисовата градина. Разработено е инженерно решение за изграждане на сглобяеми катерачески съоръжения в салона на читалището, което се оформи в самостоятелен читалищен проект – „Приключение“ през 2018 г. след извършения ремонт на челната фасада и входното стълбище. Продължава търсенето на стратегически инвеститори или възможност за финансиране по национални и международни програми. Цел на проекта е създаване на приключенски парк за деца и юноши, оборудван с най-различни препятствия за преодоляване и съоръжения за катерене, преминаване, спускане, пълзене, висине и пр. на мястото на градинските читалищни площи от двете страни на сградата на читалището и на част от вътрешните помещения.
Проектите са насочени към превръщане на НЧ „Отец Паисий-1936 г.” в образователен и културно-просветен център на гражданската общност в район „Слатина“ с многофункционална зала, постройки, помещения и прилежащи площи.

 

Информация за читалище “ОТЕЦ ПАИСИЙ – 1936”

Читалища | 0 коментара